A falu épületei, közintézményei, hivatalai

A tehetős község méltó községházat emelt 1914-ben.

A faluházat a jó hírű, jól gazdálkodó Béke Őre MGTSZ építette a község lakossága számára 1992-ben. A reprezentatív, látványos épület 300 fős rendezvények befogadására is alkalmas. Emeleti részében 28 fő számára 2- és 4-ágyas vendégszobák találhatóak. Az épület ad helyet a közösségi rendezvényeknek, egyesületeknek, dalköröknek, tánccsoportoknak, könyvtárnak, német kisebbségi önkormányzatnak, internetes hozzáférésnek.

Az óvodában csodálatos környezetben tölti mindennapjait 18-20 óvodásunk, 1 csoportban, nemzetiségi foglalkozások mellett. Napi 3-szori étkezést biztosít a napközi konyhánk, ahol az óvodások mellett a hadigondozottak, nyugdíjasok és rászoruló felnőttek is naponta meleg ételhez juthatnak.

A római katolikus templom 1773-ban épült. A község lakói anyagi és fizikai áldozatokat is szívesen vállalnak állagának megóvása céljából. Csodálatos hangon megszólaló orgonáját egykori plébánosunk, Bezedeki Márton építette ( ,aki megszerezte az ehhez szükséges szakképesítést is).

A református templom, amelyet 2003-ban  avattak fel. Igazi gyöngyszeme a falunak. Az összefogást jelzi, hogy a harangja a katolikus egyház ajándéka.

Az I. világháború hősi halottai tiszteletére emelt emlékmű, előtte az egykor ültetett 81 gesztenyefából megmaradottakkal. (A háborúban elesettek száma is 81 volt.). Néhány éve pályázat segítségével az önkormányzat 81 örökzöld tuját telepített a térkővel burkolt sétálóút két oldalára, és pihenésre alkalmas padokat helyezett el.

 A kopjafák, amelyeket a Magyar Dalkör kezdeményezésére állította a község, a székelyek és felvidékiek betelepítésének 60. évfordulójára.

 A kényszermunkára elhurcoltak és áldozatok emlékére épített emlékmű.

A Rókus kápolna, amelyet az 1839-ben pusztító pestisjárványt követően építettek.

A Sarlós Boldogasszony kápolna, amely 1892-ben épült.

A temetődombon épített stációk a Kálváriával.

Az önkormányzat 2009-ben vásárolt meg egy jellegzetes palotabozsoki svábházat, melyet felújíttatott és tájháznak rendezett be. Itt nemcsak a helyi német lakosság hagyományait és tárgyi emlékeit mutatják be, hanem a másik két népcsoport – a székelyek és felvidékiek – tárgyi és szellemi örökségét is.

A takarékszövetkezet, ahol a szorgalmas bozsoki emberek betéteiket elhelyezhetik, de, ha hitelre van szükségük, abban is  segítségükre szolgál.

Az orvosi rendelő és védőnői szolgálat helye.

A posta épülete.